Mitől gazdaságos az infrafűtés és az elektromos fűtőpanelek használata?

A hiedelmekkel ellentétben a modern infrafűtési rendszerekkel nem lesz drágább a fűtés, mint bármilyen hagyományos fűtési megoldásnál. Az infrapanel fűtés gazdaságos, mert..

Hogyan óvja az infrapanel / elektromos fűtőpanel használata az Ön pénztárcáját?

Az infrafűtés (infrapanel fűtés) üzemeltetés költségei nem magasabbak, mint például a gáz alapú fűtés esetében, ami leginkább a gyors felfűtési időnek köszönhető.

Másrészt azért, mert a kibocsájtott infrasugaraknak kevesebb, mint 20%-a melegíti a levegőt, és több mint 80%-a melegíti az emberi testet (és a szobában található tárgyakat), így a fellépő hőveszteség elenyésző mértékű.

CZPE infrapanel / elektromos fűtőpanel

CZPE elektromos fűtőpanel különböző teljesítményekkel és méretekkel

SŐT! Mivel az infrafűtés (infrapanel fűtés) használatával alacsonyabb szobai hőmérsékleten is komfortosan érzi majd magát, nem kell az egész légteret a megszokott hőfokra befűteni, így még többet takaríthat meg a fűtésszámláján.

ELEKTROMOS FŰTŐPANELT SZERETNE? VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

WEBÁRUHÁZ MEGLÁTOGATÁSA

ELEKTROMOS FŰTŐPANELT SZERETNE? VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

Az infrafűtés (infrapanel fűtés) gazdaságos, mert…

  1. Az infrafűtési rendszer gyorsan és alacsony költségek mellett alakítható ki, akár építési és bontási munkálatok nélkül.
  2. Minél alacsonyabb az épület energiaigénye, vagyis minél korszerűbb anyagok, technológia és hőszigetelés felhasználásával épültek, annál kevesebb és kisebb teljesítményű infrapanel / elektromos fűtőpanel elegendő az önálló fűtésrendszer kialakításához. Azonban, régi épületeknél is  nagyságrendileg kedvezőbb a beruházás a hagyományos rendszerekhez képest.
  3. Szintén a gazdaságosságát mutatja, hogy az infrafűtés (avagy az infrapanel fűtés) egyszerűbben és hatékonyabban szabályozható, mint a radiátoros fűtések. Mint amikor a Nap kilép, úgy működik az infrafűtés a felhő fogságából, és bőrünket éri a sugarának melege, úgy működik az infrafűtés (más néven az infrapanel fűtés) is. Hősugárzása révén nagyon gyorsan képes a megfelelő hőérzetet biztosítani, tehát, ha nem tartózkodik napközben otthon, akkor elég   „takarékon” működtetni. Az infra fűtőpanelek (elektromos fűtőpanelek) körülbelül 30 perc alatt érik el maximális teljesítményüket, ami azt jelenti, hogy a hűvösebb  lakásban is  igen gyorsan kellemes hőérzete lesz.
  4. A sugárzófűtéssel akár 25 % megtakarítás is elérhető a konveciós fűtéshez képest, főleg nagy belmagasságú, valamint nem rendszeresen használt épületeknél. A megtakarítás abból is adódik, hogy az infrasugarak közvetlenül érik a testünket, ezért a szobában 2-3 fokkal alacsonyabb léghőmérséklet mellett is komfortosan érezzük magunkat, mint egy konvekciós fűtésnél. Azt pedig mérések igazolják, hogy 1 fok hőmérséklet csökkenés általában 5%-al csökkenti a fűtési költségeket.
Frico infrapanel a konyhában - Infrapanel Dévényi

Frico infrapanel a konyhában, a plafonon

Hosszútávon gondolkodva jobban megéri, mert ha megnézzük az uniós árakat, azt látjuk, a villamos áramért már hasonló összeget fizetünk, mint másutt, a gázért viszont még jóval kevesebbet. Vajon melyik fog jobban megdrágulni?

EZ ELZTRIP típusú infrasugárzó

EZ ELZTRIP típusú infrasugárzó

Az infrafűtési rendszer nem igényel  karbantartást. Ennél a rendszernél nem fog elromolni a kazán, nem kell évente, a fűtési szezon előtt légmentesíteni a fűtési vezetékeket, ami azt jelenti, hogy nem kell fognia majd a fejét mindenféle utólagos karbantartás, javítás miatti számlák felett.

És a sornak még nincs vége: további megtakarítások az elektromos fűtőpanelek használatával!

További megtakarítás érhető el, ha a fűtőelemeket vezérelt – korábban éjszakai – árammal is üzemeltetjük, ami pontosan a leginkább fűtést igénylő időszakban – este – áll rendelkezésre. És, mint tudjuk, az éjszakai áram lényegesen olcsóbb, mint a teljes tarifás áram. Így az infrafűtés (infrapanel fűtés) gazdaságossága nem csak a helyiség szigetelési képességétől függ, hanem tulajdonképpen a felhasználó  tudatosságától és szellőztetési szokásaitól is.

Beltéri oldalfali infrapanel - Thermoplus elektromos fűtőpanel felszerelve

Beltéri oldalfali infrapanel

KORSZERŰ INFRAPANELT SZERETNE? VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

WEBÁRUHÁZ MEGNYITÁSA

KORSZERŰ INFRAPANELT SZERETNE? VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

Otthona fűtési költségét, szerencsére ma már Ön is jelentősen csökkentheti, ha gondoskodik a falak szárazon tartásáról. Ugyanis a nedves falak sokkal inkább kivezetik a hőt!

CZMD típusú elektromos fűtőpanel tükrös változatban

CZMD típusú elektromos fűtőpanel tükrös változatban

Ha kíváncsi arra, mennyit spórolhat még a fűtésen a ThermoShield hőszigetelő festékkel, akkor itt olvashat bővebben: http://www.thermoshield.hu/belteri-bevonat/

Szeretné tudni, hogy milyen területeken alkalmazzák az infrafűtést, azaz az infrapanel fűtést? Ha igen, kattintson az alábbi hivatkozásra: az infrapanelek / elektromos fűtőpanelek alkalmazási területei.

További gazdaságos elektromos fűtési módokkal is rendelkezünk, melyeket az elektromosfutes.hu oldalon tekinthet meg.

INFRAPANELT VAGY ELEKTROMOS FŰTŐPANELT VÁSÁROLNA?

JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

INFRAPANELT VAGY ELEKTROMOS FŰTŐPANELT VÁSÁROLNA?