Az infrapanelek alkalmazási területei

Hol célszerű infrafűtéshez használatos elektromos fűtőpaneleket / infrapaneleket alkalmazni?

Erre a gyors válasz az, hogy infrafűtést lényegében bárhol lehet használni! Ismerje meg most az infrapanel fűtés különböző felhasználási területeit, és a benne rejlő egyéb lehetőségeket!

Elektromos fűtőpanelek beltéri alkalmazása

Az infrafűtést (vagy más néven infrapanel fűtést) használhatja otthona fő fűtési megoldásaként, vagy a jelenlegi fűtési mód kiegészítéseként is, biztos, hogy talál az infrapanelek széles palettáján az Ön számára optimális lehetőséget.

Nehezen lehetne a lakásban olyan helyet találni, ahova ne lenne kézenfekvő megoldás az infrafűtés (infrapanel fűtés).

Beltéri oldalfali infrapanel - Thermoplus elektromos fűtőpanel felszerelve

Beltéri oldalfali infrapanel

Gyakorlatilag bármely helyiség fűthető infrapanelekkel. A következő három tényező van a legnagyobb hatással az infrafűtés (infrapanel fűtés) teljesítményére.

 

 • Az egyik tényező a lakás vagy ház hőszigetelése.

Minél jobb a falak, nyílászárók hőszigetelése, illetve a ház klímája, annál kisebb  teljesítményre lesz szükség. Átlagos házak esetén 35W/ lég-m 3 a szükséges teljesítmény, de egy jól szigetelt ház esetén 20W/lég-m 3 is elegendő lehet.

 • A másik tényező a szoba belmagassága.

Más teljesítményű infrafűtést kell használnunk egy 2.8 és egy 3-3,2 méter belmagasságú szoba esetén.

 • Mekkora az átsugárzott távolság?

A sugárzás hatásfoka csökken a távolság növekedésével. Minél messzebb vagyunk az infrapanelektől, annál kevésbé érezzük a meleget!

2,7 méteres belmagasságig bőven elég pl. a 300-350 W-os elektromos fűtőpanel, e felett azonban már 500 W-os panelek szükségesek. A darabszámot a fűtendő helyiség térfogatából határozhatjuk meg. Egy átlagos, 0,8-1 W/m²K hőveszteség mellett a beépítendő teljesítmény 20-35 W/m³. A különbséget a helyiség funkciója adja. Egy műhelyben 18 °C hőmérsékletigény mellett 20-22W/m³, míg egy fürdőben 22-24°C hőmérséklet eléréséhez 32-35W/m³ beépítése szükséges.

INFRAPANELT SZERETNE? VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

WEBÁRUHÁZ MEGLÁTOGATÁSA

INFRAPANELT SZERETNE? VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

Az elektromos fűtőpanelek kültéri alkalmazása

Kávézó feletti elektromos infrapanelek

Kávézó feletti elektromos infrapanelek

Talán Ön is ücsörgött már hűvösebb nyári vagy késő őszi estéken, olyan helyen, például a otthon a teraszon, vagy egy „kiülős” kávézóban, ahol érezte, hogy este, igencsak hideg a levegő, és nyár ide, nyár oda, jó lenne egy meleg zokni a lábára, vagy egy vékony felső a hátára.

Nos, az infrafűtés (infrapanel fűtés) ezeken a kinti helyeken is jó szolgálatot tehet Önnek! Mivel az infrasugarak adta hőt nem fújja el a szél, a hűvösebb nyári estéken, vagy a napfényes tavaszi reggeleken sem kell lemondania arról, hogy a kedvenc helyén pihenjen, vagy végezze az otthonával vagy hobbijával összefüggő tennivalókat.

Az elektromos fűtőpanelek ipari alkalmazása

Az infrafűtés (infrapanel fűtés) egy másik praktikus felhasználási területe az, amikor nagy belmagasságú csarnokok egy-egy meghatározó pontját fűtik vele. Talán Ön is tudja, hogy egy 6-10 méter belmagasságú, több száz, gyakran több ezer négyzetméter alapterületű ipari létesítményt (amely lehet raktár, csarnok, gyártósor, szerelőműhely) lényegében lehetetlen kifűteni. A benne dolgozó emberek így a hidegebb őszi és téli hónapokban sokszor a megszokottnál több réteg ruhát kénytelenek viselni, vagy arra szorulnak, hogy alternatív fűtési módot (pl. olajradiátor, hősugárzó) üzemeljenek be.

CZ-NR elektromos fűtőpanel

CZ-NR elektromos fűtőpanel

Egyik sem a legjobb megoldás. A vastag ruharéteg megnehezíti a mozgást, a hősugárzó vagy olajradiátor által keltett hő pedig felszáll a magasba… Az eredmény pedig: hideg, elgémberedett ujjak, átfagyott testek és végső soron táppénz vagy betegszabadság. Az elpazarolt energiáról pedig ne is beszéljünk…

De ugyanez a helyzet például a templomoknál és a sportlétesítményeknél is.

Nagy alapterület, nagy belmagasság, egyenletesen és kellemesen befűteni szinte képteleség, és számtalan alkalommal fordul elő, hogy a látogatók a hűvös levegő miatt nem érzik 100%-ban komfortosan magukat.

Nos, az infrafűtés itt is a lehető legjobb választás!

Elztrip EZ 300 infrapanelek egy üzemcsarnokban

Elztrip EZ 300 infrapanelek egy üzemcsarnokban

Hiszen lehetőséget ad arra, hogy a nagy terek átfűtése helyett csak egy-egy célzott részre irányítsuk a meleget. És mint tudjuk, az infrasugarak által keltett hőt nem fújja el sem a szél, és még csak nem is száll fel a magasba, hiszen a sugarak nem a levegőt melegítik fel, hanem közvetlenül a tárgyakat, amelyekkel találkoznak, vagy magát az emberi testet.

INFRAPANELT SZERETNE? VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

WEBÁRUHÁZ MEGLÁTOGATÁSA

INFRAPANELT SZERETNE? VÁSÁRLÁSHOZ JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

Láthatja tehát, hogy az infrapaneles fűtési rendszer egy kültérre, és beltérre egyaránt alkalmas, gazdaságos, okos és rendkívül rugalmasan alkalmazható fűtési mód. Az alábbi helyeken biztosíthat kellemes komfortérzetet és stabilan beállítható hőfokot:

 • Lakások bármely helyisége az előszobától a fürdőszobáig, a garázstól a nappaliig
 • Bel- és kültéri munkavégző helyek: ipari és logisztikai csarnokok, gyártósorok szerelőcsarnokok
 • Iskolák, aulák, nagy belmagasságú épületek
 • Öltözők, sport és fitness helyszínek
 • Teraszok, nyitott kültéri területek
 • Télikertek, verandák
 • Templomokban helyi fűtés: pl. ülőhelyek
 • Szállodák, éttermek, sörözők, és a hozzájuk kapcsolódó kinti éttermi részek
 • Medencék, jakuzzik mellé
 • Bemutató- kiállítótermek, butikok, boltok, piacok
CZPE infrapanel / elektromos fűtőpanel

CZPE elektromos fűtőpanel különböző teljesítményekkel és méretekkel

Az infrasugaras fűtés, szinte ez az egyetlen fűtési mód, amit bárhol lehet alkalmazni! Helyigénye a vékony paneleknek köszönhetően minimális, főleg, ha a mennyezetre szerelik őket. Akár most építkezik, akár csak felújításban gondolkodik, adjon egy esélyt az infrafűtésnek, mely gyorsan és alacsony költségek mellett, építési és bontási munkálatok nélkül kialakítható.

SŐT! Ezt az egyedi fűtési rendszert, ha költözik, akkor magával is viheti. Így tényleg igaz, hogy az élettartama korlátlan. Még egy költözés sem szab neki határt.

Tegye fel nekünk kérdéseit, akár most azonnal itt!

Önt is érdekli, hogy mitől gazdaságos az infrafűtés (infrapanel fűtés)? Ha igen, kattintson az alábbi hivatkozásra: ezért gazdaságos az elektromos fűtőpanelek használata.

Érdekli, hogy az infrafűtésen kívül milyen elektromos fűtési megoldásaink vannak még? Ha igen, kérem látogassa meg az elektromosfutes.hu webhelyet!

INFRAPANELT VAGY ELEKTROMOS FŰTŐPANELT VÁSÁROLNA?

JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

INFRAPANELT VAGY ELEKTROMOS FŰTŐPANELT VÁSÁROLNA?