Gyakran Ismételt Kérdések

Mivel sokan ugyan azokat a kérdéseket ismételve fordulnak hozzánk az infrafűtéssel kapcsolatban, ezért úgy gondoltuk, hogy összegyűjtünk Önöknek néhány gyakorta ismételt kérdést megválaszolva, ezzel segítve döntésüket.

Mennyit fogyaszt az infrapanel / elektromos fűtőpanel?

Sajnos nem lehetséges megjósolni mekkora lesz a villanyszámlája. Nagyon szubjektív, mert pl. ha egy ház szigetelése jó, akkor alig kapcsol be a termosztát. Van aki csak pár órára fűt, van, aki éjszakára is. Van akinek 24 fok ad komfortérzetet, van akinek 18. Az időjárási viszonyokat is pontosan tudni kéne ehhez előre. A termosztát fogja Önnek spórolni az áramot a megfelelő beállítások szerint és az, ha jó a szigetelés.

Miért jobb az infrapanel fűtés (infrafűtés) egy hagyományos fűtéssel szemben?

Az infrapanel / elektromos fűtőpanel minden esetben más hőérzetet ad, mint egy hagyományos fűtési rendszer. Az infrapanellel való fűtés esetén a hőérzet magasabb, mint a termosztáttal beállított tényleges hőérzet. Ennek okai: az infrapanellel való fűtéskor a tárgyak melegednek fel először és melegítik fel egyenletesen az adott helyiséget, a levegő csupán másodlagos hő közvetítő, míg egy hagyományos fűtés esetén először a levegő melegszik fel, majd az melegíti fel a tárgyakat, ezért az infrapaneles fűtés jóval hatékonyabban működik.

Elektroszmog jelentkezik-e?

Bármelyik gyártó infrafűtését is választja, ott jelentkezik az elektroszmog.

Kivitelezést vállalunk-e?

Kivitelezést cégünk nem vállal, de javasoljuk villanyszerelő segítségét kérni a munkához. Az ország több területén tudunk ebben Önnek segíteni.

Hogyan szerelhető be az infrafűtés?

Az infrapanelek / elektromos fűtőpanelek súlya nem több, mint néhány kilogramm, így könnyű azokat, a rajtuk levő fülek segítségével közvetlenül vagy huzalok segítségével a mennyezeten vagy az oldalfalon rögzíteni. Az elektromos fűtőpaneleket lehetőleg egyenletesen osszuk el úgy, mintha világítást helyeznénk el és azt szeretnénk, hogy mindenhol egyforma világosság legyen. Alapszabály, hogy a plafonon az infrapaneleknek az egymástól való távolsága ne legyen nagyobb, mint az elektromos fűtőpanelnek a járófelülettől való távolsága. Ha az infrapanel olyan helyre kerül, ahol egy személy hosszabb ideig ül (pl. étkező), akkor az ne legyen közelebb az illető fejéhez, mint másfél méter.

Hogyan fűtenek az infrapanelek kültérben?

Az infrafűtés (infrapanel fűtés) képes közvetlenül melegíteni az élőlényeket és a tárgyakat, anélkül hogy a köztes levegőt felmelegítené. Ezért ez az egyetlen fűtésforma, amelyet nem fúj el a szél.

Infrafűtés vs. gázfűtés?

A gázfűtést általában konvekciós fűtésként használják, fűtőtestekkel, tehát kevésbé hatékony. Sok veszteség adódik az égéstermékekkel. Az infrafűtésnek nem csökken a teljesítménye. A gázkazánokat rendszeresen ellenőriztetni kell, és ezek a szakmunkák nem olcsók. Az infrafűtés nem igényel karbantartást.

Mi a különbség az infralámpa és az infrapanel között?

A fűtés különbözik a hullámhossz miatt: az infrapanelek / elektromos fűtőpanelek hosszú spektrumú infrasugárzást, az infralámpák rövid hullámú infrasugárzást bocsátanak ki.

INFRAPANELT VAGY ELEKTROMOS FŰTŐPANELT VÁSÁROLNA?

JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

INFRAPANELT VAGY ELEKTROMOS FŰTŐPANELT VÁSÁROLNA?