Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek https://infrasugarzo.com Infrafűtés, az otthont tervező emberek legkedveltebb elektromos fűtési rendszere! Fri, 02 Feb 2018 10:27:59 +0000 hu hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.4 https://infrasugarzo.com/wp-content/uploads/2016/11/cropped-infrapanel-elektromos-futopanel-favicon-2-32x32.jpg Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek https://infrasugarzo.com 32 32 Oldalfali infrafűtés https://infrasugarzo.com/blog/oldalfali-infrafutes/ https://infrasugarzo.com/blog/oldalfali-infrafutes/#respond Wed, 05 Jul 2017 10:34:33 +0000 https://infrasugarzo.com/?p=647 Az infrafűtés, avagy az infrapanel fűtés az elektromos energiát alakítja át hővé, amely elsősorban felmelegíti a testeket, majd sugárzás útján a helyiség légterét (ahogyan a Nap is felmelegíti a föld felszínét, majd az adja át a hőt a levegőnek). Mi élőlények az infrapanel / elektromos fűtőpanel hatására azt a sugárzást tapasztalhatjuk, mint, amit a nap […]

A Oldalfali infrafűtés nevű blogbejegyzés először az alábbi helyen jelent meg: Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek.

]]>
Az infrafűtés, avagy az infrapanel fűtés az elektromos energiát alakítja át hővé, amely elsősorban felmelegíti a testeket, majd sugárzás útján a helyiség légterét (ahogyan a Nap is felmelegíti a föld felszínét, majd az adja át a hőt a levegőnek). Mi élőlények az infrapanel / elektromos fűtőpanel hatására azt a sugárzást tapasztalhatjuk, mint, amit a nap sugarai bocsátanak ki. Így az elektromos fűtésnek nincs káros hatása az egészségre ellentétben az UV sugárzással.

Heat Decor oldalfali elektromos fűtőpanel termosztáttal

Heat Decor oldalfali elektromos fűtőpanel termosztáttal

Az infrafűtés hatása néhány perccel a bekapcsolása után már érezhető. Kellemes hőérzetet ad a térben tartózkodó emberek részére, így az elektromos fűtőpanel használatakor a hagyományos fűtésekkel ellentétben, 2-4 °C-kal alacsonyabb hőmérséklet beállítása is elegendő a megfelelő komfortérzet eléréséhez.

Oldalfali infrapanel / elektromos fűtőpanel

Első kérdésként általában az merül fel az emberekben, hogy mennyit fogyaszt az infrapanel. A válasz, nagyon szubjektív. Sok minden befolyásolja az elektromos fűtőpanel fogyasztását. Például az időjárás vagy, hogy miből épült a ház. Továbbá valakinek 25 °C ad komfortérzetet, valakinek a 18 °C is elég. A termosztáttal spórolja meg az áramot a megfelelő beállítások szerint és az, ha jó a ház hőszigetelése.

Mitől gazdaságos az infrafűtés és az elektromos fűtőpanelek használata? cikkünkből többet is megtudhat ezen fűtési mód gazdaságosságáról.

Megérkezett hozzánk az a modern infrapanel, amelyhez most már vásárolnia sem kell külön termosztátot.

A mikroprocesszoros hőmérséklet szabályzó (termosztát) magas szintű kényelmet, hatékonyságot és biztonságot nyújt az elektromos fűtés használóinak. Az infrapanelen a fűtést két hőmérséklet érzékelő szabályozza. Az egyik a szoba hőmérsékletét méri, a másik érzékelő magát az infrapanel felületi hőmérsékletét méri, a maximális biztonság érdekében. (Az elektromos fűtőpanel megelőzi a túlmelegedést, lehetővé teszi, hogy akár a gyerekek szobájában alacsonyabb legyen a felület hőmérséklete.) A felhasználó maga állíthatja be az infrapanelen a kívánt szobai hőmérsékletet, a termosztát – a szoba hőveszteségének függvényében- szabályozza a panel szükséges hőmérsékletét és a terhelési kapacitását (50% vagy 100%). A fűtés csak annyit üzemel, amennyi a beltéri hőmérséklet fenntartásához szükséges, és csak a szükséges mennyiségű áramot használja.

A termosztátos infrapanellel minimalizálhatók a rezsiköltségek és külön-külön beállíthatók a szobák hőmérsékletei.

Elektromos infrapanelek fehér fém bevonattal

Az infrapanelek fehér fém felülete nagyszerűen illeszkedik bármely környezetbe!

Az elektromos fűtőpanel használata rendkívül kényelmes, egyszerűen oldalfalra szerelhető, a dobozban található sín segítségével biztonságosan rögzíthető.

Az infrapanel elérhető fehér fém felülettel és kerámia bevonattal is. Így kielégíti igényeit egyaránt az egyszerű, letisztult, illetve a pompát kedvelő személyeknek is. Az infrafűtés fehér fém felülete nagyszerűen illeszkedik bármely környezetbe, akár egy irodába is remek választás. Az elektromos fűtőpanel különböző teljesítményekben is kapható, így akár helyiségenként 1-2 darab infrapanel is elegendő.

Az elektromos fűtőpaneleknek természetesen számos egyéb alkalmazási területe van. Ha érdekli, hogy hol célszerű az elektromos infrapaneleket alkalmazni, akkor olvassa végig az alábbi bejegyzésünket: az infrapanelek alkalmazási területei.

A Oldalfali infrafűtés nevű blogbejegyzés először az alábbi helyen jelent meg: Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek.

]]>
https://infrasugarzo.com/blog/oldalfali-infrafutes/feed/ 0
Elégedett infrafűtés vásárlónk https://infrasugarzo.com/blog/elegedett-infrafutes-vasarlonk/ https://infrasugarzo.com/blog/elegedett-infrafutes-vasarlonk/#respond Fri, 03 Mar 2017 10:36:56 +0000 https://infrasugarzo.com/?p=582 Manapság az emberek többsége utána jár a dolgoknak, ha vásárolni szeretne valamit, legyen az akár egy infrapanel. Általában én is így szoktam, elolvasom mások véleményét, miket írnak róla, olvasgatom a pozitív és negatív leírásokat, majd mérlegelek. Sok esetben alig találok információt valamiről. Mi most segíteni szeretnénk Önöknek, hogy minél több információt találhassanak az elektromos fűtőpanelről. […]

A Elégedett infrafűtés vásárlónk nevű blogbejegyzés először az alábbi helyen jelent meg: Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek.

]]>
Manapság az emberek többsége utána jár a dolgoknak, ha vásárolni szeretne valamit, legyen az akár egy infrapanel. Általában én is így szoktam, elolvasom mások véleményét, miket írnak róla, olvasgatom a pozitív és negatív leírásokat, majd mérlegelek. Sok esetben alig találok információt valamiről. Mi most segíteni szeretnénk Önöknek, hogy minél több információt találhassanak az elektromos fűtőpanelről.

A Czinege és Fiai Kft. logója kis méretben

Mindig kíváncsiak vagyunk vevőink véleményére, ezért szívesen fogadjuk tapasztalataikat az általunk forgalmazott termékekről. Egyrészt azért, mert ebből mi is tanulunk, másrészt, hogy segíthessünk Önöknek döntést hozni mások véleménye, tapasztalata alapján, ha biztosra akarnak menni, hogy jó terméket választanak, ahogyan jómagam is szoktam.

Egy vevői vélemény

Polcz Edina nevű kedves vásárlónk ezt a hozzászólást írta:

“A szüleim lakásában 2008 szeptembere óta, a saját lakásomban 2010 óta működik az infrafűtés. Gázszolgáltatóval nem állunk kapcsolatban.
Amióta beszerelték, beállítottuk minden egyes fűtendő helyiségben a hófokot, azóta nem nyúltunk a fűtéshez. Nincs karbantartási költség, nincs gáz fűtőérték-köbméter-gigjoule “rejtvény” a számlákon. Van viszont kellemes, hőérzet, tiszta, portalan falak, s a lakás területéből nem vesz el semmit a fűtőtest, mert a panelok a plafonon vannak.
Ha pl építkeznék, nem gondolkodnék más fűtési lehetőségben, csakis infrában. “

Remélem segíteni tudtam, hogy jó döntést hozzon!

Keressen bizalommal!

A Elégedett infrafűtés vásárlónk nevű blogbejegyzés először az alábbi helyen jelent meg: Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek.

]]>
https://infrasugarzo.com/blog/elegedett-infrafutes-vasarlonk/feed/ 0
Az elektromos fűtés előnyei https://infrasugarzo.com/blog/az-elektromos-futes-elonyei/ https://infrasugarzo.com/blog/az-elektromos-futes-elonyei/#comments Fri, 20 Jan 2017 13:03:32 +0000 https://infrasugarzo.com/?p=555 Az elektromos fűtés kimondottan jól és könnyedén szabályozható, gyorsan reagál a megváltozott igényekre és beállításokra. Az elektromos fűtés pontosan mérhető, a villanyórán mért villamos fogyasztás általában 99% közeli mértékben, ténylegesen hőenergiában jelenik meg az otthonában. Az elektromos fűtések esetében nincsenek rejtett hőveszteségek, mint pl. a kémény, a bizonytalanul változó kazánhatásfok, stb. Ha pedig esetleg valami […]

A Az elektromos fűtés előnyei nevű blogbejegyzés először az alábbi helyen jelent meg: Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek.

]]>
CZRC kör alakú infrapanel

CZRC kör alakú infrapanel

Az elektromos fűtés kimondottan jól és könnyedén szabályozható, gyorsan reagál a megváltozott igényekre és beállításokra. Az elektromos fűtés pontosan mérhető, a villanyórán mért villamos fogyasztás általában 99% közeli mértékben, ténylegesen hőenergiában jelenik meg az otthonában. Az elektromos fűtések esetében nincsenek rejtett hőveszteségek, mint pl. a kémény, a bizonytalanul változó kazánhatásfok, stb.

Ha pedig esetleg valami okból nem lenne gáz, attól még villany van, és tud fűteni. Amennyiben viszont esetleg nincs villany, akkor a modernebb elektromos gázfűtők sem működnek.

Valóban drágább árammal fűteni, mint gázzal?

A válasz egyértelműen nem. Miért? Olvassa el, milyen előnyök szólnak az elektromos fűtés mellett!

Egy fűtési rendszerrel kapcsolatban 3-féle költség szokott felmerülni:

 • Beruházási
 • Üzemeltetési
 • Karbantartási

Miért gazdaságos az elektromos fűtés?

1. Alacsony beruházási költség jellemzi

Az elektromos fűtés esetében a beruházási költség jellemzően alacsonyabb, mint bármilyen más fűtési módé, hiszen nincs szükség gáztervre, kémény kialakítására, kazánházra.

2. Alacsony üzemeltetési költség jellemzi

Ha egy pillantást vetünk a jelenlegi uniós árakra, akkor láthatjuk, hogy a villamos áramért már hasonló összeget fizetünk, mint máshol. A gázért ugyan még kevesebbet, de az is egyértelműen látszik, hogy a földgáz ára egyre inkább emelkedik. Ezt bizonyítja a KSH felmérése, ami szerint 2012-ben az Európai Unióban míg a villamos energia ára 5,1% mértékben nőtt, addig a gáz 8,7%-al drágult.

Tehát a közeljövőben is azzal számolhatunk, hogy a villamos energia ára kisebb mértékben növekszik, mint a gázé.

Az elektromos fűtés takarékossága fokozható, mert vezérelt árammal is üzemeltethető, és mint tudjuk, ez jóval olcsóbb.

3. Nincs karbantartási költsége

Mivel az infrafűtéses, vagy hőtárolós rendszer nem igényel karbantartási munkálatokat, a használóját megkíméli az olyan költségektől, mint a más fűtési rendszerek esetében előforduló időszakos felülvizsgálati díj – hőszivattyúk – javíttatás, rendszer légmentesítés, kéménybélelés, kéményfelújítás költségei, vagy éppen mentesül az éves, kötelező kéményseprői ellenőrzés alól.

Hogyan lehet költségmentesen üzemeltetni az elektromos fűtést?

Bármely elektromos fűtési rendszer kitűnően kombinálható napelemekkel. Azaz a napelemek által generált áramot a fűtési hálózatban is felhasználhatja, így az elektromos fűtési rendszer költségmentesen üzemeltethető. Ezáltal az elektromos fűtés nemcsak a leggazdaságosabb, hanem a leginkább környezetkímélő fűtési mód is.

A napelemrendszer beruházási költsége, a jelenlegi energiaárak mellett 7-8 éven belül megtérül. Gondoljon csak bele! Akár már 7 év után mennyi mindenre félreteheti azt a pénzt, amit az elektromos fűtéssel nyerhet.

Az elektromos fűtés bárhova helyezhető

Beltéren a lakás minden helyiségében, akár a falra szerelt infrapanelek segítségével, akár a járólap alá fektetett fűtőszálak segítségével alakíthat ki komfortos, kellemes hőérzetet.

Milyen jó is mezítláb flangálni a lakásban, anélkül, hogy jégcsappá fagyna a lábunk!

De nem csak lakásban nyújthat kiegyensúlyozott meleget az elektromos fűtés, hanem kiépíthető irodákban, éttermekben, sportlétesítményekben, templomban, iskolában, télikertben, ahol szintén hatékonyan működik.

A beltéri infrafűtésnél például nincs semmilyen hőveszteség. A meleg nem veszik el a csövekben, amíg a kazántól a fűtőtestekig eljut, nincs hőközvetítő közeg, ellenben a gázkonvektoros vagy radiátoros központi fűtéssel, ahol az égés során felszabaduló hőmennyiség kisebb-nagyobb része elvész.

Összefoglalva tehát, az elektromos fűtés nyújtotta előnyök:

 • Gazdaságos
 • Bárhova elhelyezhető
 • Egyenletes hőeloszlást biztosít
 • Esztétikus

A Az elektromos fűtés előnyei nevű blogbejegyzés először az alábbi helyen jelent meg: Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek.

]]>
https://infrasugarzo.com/blog/az-elektromos-futes-elonyei/feed/ 4
Az infrafűtés (infrapanel fűtés) felhasználási lehetőségei https://infrasugarzo.com/blog/infrapanel-futes-felhasznalasi-lehetosegei/ https://infrasugarzo.com/blog/infrapanel-futes-felhasznalasi-lehetosegei/#comments Mon, 12 Dec 2016 13:47:28 +0000 https://infrasugarzo.com/?p=534 Az infrapanel fűtés (infrafűtés) felhasználási lehetőségei, kül- és beltéren, magán- és ipari célra Az infrafűtést (infrapanel fűtést) ma már a legkülönbféle területeken használják, ismertsége egyre nő. A villamos tervezők egyre több felkérést kapnak elektromos fűtőpanelek / infrafűtések tervezésére. A CZPE- elektromos fűtőpanelek ugyanolyan biztonságos és természetes infravörös sugarakat bocsájtanak ki, mint amivel a nap a […]

A Az infrafűtés (infrapanel fűtés) felhasználási lehetőségei nevű blogbejegyzés először az alábbi helyen jelent meg: Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek.

]]>
Az infrapanel fűtés (infrafűtés) felhasználási lehetőségei, kül- és beltéren, magán- és ipari célra
Az infrapanel fűtés felhasználása beltéren

Az infrafűtés (infrapanel fűtés) felhasználása beltéren

Az infrafűtést (infrapanel fűtést) ma már a legkülönbféle területeken használják, ismertsége egyre nő. A villamos tervezők egyre több felkérést kapnak elektromos fűtőpanelek / infrafűtések tervezésére.

A CZPE- elektromos fűtőpanelek ugyanolyan biztonságos és természetes infravörös sugarakat bocsájtanak ki, mint amivel a nap a Földet felmelegíti. Az infrafűtés során az elektromos fűtőpanelekkel mesterségesen állítjuk elő az infravörös hullámokat (650 – 1000 nm), ez a leghatékonyabb módja annak, hogy az elektromos energiát, hőenergiává alakítsuk át. A fűtési módok közül a legbiztonságosabb választás az infravörös fűtés, mert az elektromos fűtőpanel soha nem olyan forró, hogy tüzet, vagy égési sérüléseket okozna, biztonságos betegek, gyermekek és háziállatok számára is.

A CZPE- elektromos fűtőpanel alternatív, gazdaságos megoldást kínál mindazoknak, akik a gázfűtés helyett keresnek egyéb fűtési megoldást, Az infrafűtőpanel egy téglalap alakú, lapos fűtőtest, melynek a fűtő oldalán az energiaáramlás maximális, ellenkező irányban pedig minimális.

A CZPE- elektromos fűtőpanel elektromos energia felhasználásával állítja elő a megfelelő hőmérsékletű felületet, amely megteremti az infrasugárzást.

A legszélesebb körben ismert infra sugárzó a nap, amely az infravörös tartományú sugaraival melegíti földünket. Élettani szempontból az emberi szervezet számára a CZPE- elektromos fűtőpanel használatának nincs negatív hatása, ellenkezőleg, többek közt javítja közérzetünket, így szolgálva egészségünket.

Elektromos fűtőpanellel melegítve fel lakásainkat megtapasztalhatjuk ennek a modern, környezetbarát, biztonságos és egészséges fűtési módnak páratlan előnyeit:

 • A kellemes, irányított meleg egyenletesen árasztja el a helységeket, szakszerű elhelyezés mellett nem lesznek a lakásnak hideg pontjai, komfortérzetünk alacsonyabb hőmérséklet mellett is megfelelő.
 • A CZPE- elektromos fűtőpanelnek korlátlan az élettartama. Annyira biztonságos, hogy a meghibásodás szinte kizárt, így nem igényel karbantartást.
 • Az elektromos fűtőpanel kapcsolása és szabályozása egyszerű, termosztát segítségével könnyedén megoldható.
 • Az elektromos fűtőpanel használata rendkívül kényelmes, falra, mennyezetre, állványra, sőt akár éghető felületre is szerelhető.
 • Alacsony kivitelezési költségekkel bír más fűtésrendszerekhez képest, működése energiatakarékos.
 • Pontosan kiszámítható az elektromos áram fogyasztása, így nem kell aggódnia a fűtésszámlán.
 • Napkollektorral kiegészíthető, így a fűtés akár teljesen ingyenessé tehető.
 • Az infrapanelek  tiszta és kiegyensúlyozott hőmérsékletet biztosítanak. Működésük során nem csökkentik a levegő oxigén, vagy páratartalmát, nem bocsájtanak ki káros gőzöket, füstöt, port és szén-monoxidot. Működésük teljesen zajtalan.
 • CZPE- elektromos fűtőpanel csökkenti a levegő áramlásával járó pormozgást és nem utolsó sorban jelentősen csökkenti a penészgomba képződés lehetőségét.

Miként takarékoskodik a CZPE- elektromos fűtőpanel az energiával?

A CZPE- elektromos fűtőpanelekből kiáramló infravörös sugarak, és a falról, bútorról stb. való visszaverődésük kellemes hőérzetet biztosítanak a klasszikus fűtési módoknál kellemesnek ítélt hőmérsékletnél 2-4 ˚C-kal alacsonyabb hőmérsékleten is. Ezzel csökken a hőveszteség a helyiségben. A vakolat felülete felmelegszik és hőfüggöny alakul ki.

Hagyományos fűtési mód

Hagyományos fűtési mód (8 °C különbség)

CZPI infra fűtési mód

CZPE infrapanel fűtési mód (2 °C különbség)

CZPE- elektromos fűtőpanel hatására, a hőmérséklet különbség a mennyezet és a padló között átlagban csak 2 C° lesz.

Az infrafűtés által sugárzott hő nem szökik ki az ablakon, így további megtakarítás keletkezik.

CZPE infrapanel / elektromos fűtőpanel

CZPE elektromos fűtőpanel különböző teljesítményekben és méretekben

Az egyes infrapanelek alacsony teljesítménye, és ezek egyenletes elosztása a helyiségben lehetővé teszi, hogy a hagyományos fűtéshez képest a beépített teljesítmény akár az eredeti 80%-ra csökkenjen.

 

A gyártók adatai, valamint a gyakorlati tapasztalatok alapján a beépített CZPE- elektromos fűtőpanelek napi üzemideje 6-8 óra. Ez függ a felhasználó hőigényétől, valamint a helyiség szigetelési képességétől, de akár az üzemeltető szellőztetési szokásaitól is. Az egyes esetekben szükséges teljesítmény kiszámításához kérje szakemberünk segítségét.

Lehetséges típusok

Típus Méret mm Teljesítmény
CZPE  350 600 x 600 x 20 350 W
CZPE 540 900 x 600 x 20 540 W
CZPE 700 1200 x 600 x 20 700 W
CZPE 1000 1150 x 800 x 20 1000 W

Szerelhetőség

A CZPE- elektromos fűtőpanel beszerelése egyszerű és könnyű. Mennyezethez vagy falhoz rögzíthető négy csavarral. Amennyiben a működő oldalt nem éri mechanikus károsodás, élettartama korlátlan! Az infrafűtés az üzemelés alatt semmiféle felügyeletet nem igényel. A termék bármilyen típusú fűtésszabályzóval működtethető, de lehetőség szerint a kapcsolási hiszterézise minél alacsonyabb legyen (0,1 °C). Megfelelő vezérlő kiválasztásával, mobilról, internetről is indítható bármely infarfűtés. A CZPE- elektromos fűtőpanelnél kiváló lehetőség van megújuló energiát használni (pl: szélkerék, szolár technológia stb.)

Az infrafűtés (infrapanel fűtés) alkalmazási területei

Tulajdonképpen bárhol alkalmazható, ahol elektromos energia áll rendelkezésre. A lakásokon és családi házakon, üzleteken kívül számos, ma még kissé szokatlan helyek fűtésére is alkalmas, olyan helyeken is ahol egyéb fűtési módok nem igazán praktikusak.

Így magas helységekben, mint például ipari létesítmények, nagy belmagasságú raktárak, műhelyek fűtése mellett még templomok padsorainak melegen tartása is megoldható infrafűtéssel. A legnagyobb helységektől a legkisebb terekig mindenütt alkalmazható, akár kültéren is.

Így többek között nyaralók, lakókocsik, portásfülkék, piaci pavilonok, nyitott teraszok, télikertek nyaralók kutyaházak, istállók fűtéseként és is megállja helyét. Főleg önálló családi házban élő férfiak tudják, értékelni azt, hogy CZPE- elektromos fűtőpanel mellett soha nem kell gondolni légtelenítésre, fagytalanításra, nyomáskiegyenlítésre, vízutántöltésre, kazán karbantartásra, tüzelőanyag beszerzésre, keringetőszivattú cserére. Infrafűtés esetén az üzembe helyezést követő 15 percen belül a napfény hőjét idéző meleg tölti be a helységet.

IH halogén kültéri infrafűtés IPX4 infrapanellel

IH halogén kültéri infrafűtés IPX4 infrapanellel

Az elektromos fűtőpaneleknek sok fajtája van. Legelterjedtebb a tábla alakú, Thermocassette HP típusú, melynek mérete jellemzően a teljesítményével arányosan változik, szokásos elhelyezésük a plafonon, vagy oldalfalon történik. Álmennyezetbe is észrevétlenül beépíthető.

Ez a típus közkedvelt a magánházaknál, kisebb üzleteknél, teljes, vagy helyi (pl. recepció, pénztár) fűtésre. A beépítése maximum 3m magasságig lehetséges. Ilyen látható ezen a képen. A felülete teljesen sima, felfogatása esztétikus, szinte nem látszik. Színük fehér (RAL 9016) típustól függően IP 20, vagy IP 54 védettségűek. Maximális felületi hőmérséklet 100 °C. A vezérlése szobatermosztáttal, vagy teljesítményszabályzóval történhet.

Thermocassette HP elektromos fűtőpanel (Svéd 600 W)

Thermocassette HP elektromos fűtőpanel (Svéd 600 W)

A Az infrafűtés (infrapanel fűtés) felhasználási lehetőségei nevű blogbejegyzés először az alábbi helyen jelent meg: Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek.

]]>
https://infrasugarzo.com/blog/infrapanel-futes-felhasznalasi-lehetosegei/feed/ 1
Infrapanelt vegyek vagy elektromos kazánt? https://infrasugarzo.com/blog/infrapanelt-vegyek-vagy-elektromos-kazant/ https://infrasugarzo.com/blog/infrapanelt-vegyek-vagy-elektromos-kazant/#comments Tue, 11 Oct 2016 12:49:14 +0000 https://infrasugarzo.com/?p=478 Infrapanelt, vagy elektromos kazánt vásároljak? Sokakban felmerül a kérdés, lakásom fűtéskorszerűsítésénél infrapanelt / elektromos fűtőpanelt, vagy elektromos kazánt válasszon-e? A kérdés jogos, és laikus számára nehezen eldönthető, hiszen minden lakás egy kicsit más, de van egy pár alapvetés, ami segíti a döntést az infrapanel és az elektromos kazán között Mikor válasszak infrapanelt / elektromos fűtőpanelt? […]

A Infrapanelt vegyek vagy elektromos kazánt? nevű blogbejegyzés először az alábbi helyen jelent meg: Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek.

]]>
.wp-post-image{display:none}

Infrapanelt, vagy elektromos kazánt vásároljak?

Sokakban felmerül a kérdés, lakásom fűtéskorszerűsítésénél infrapanelt / elektromos fűtőpanelt, vagy elektromos kazánt válasszon-e?

Frico infrapanel a konyhában - Infrapanel Dévényi

Frico infrapanel a konyhában, a plafonon


A kérdés jogos, és laikus számára nehezen eldönthető, hiszen minden lakás egy kicsit más, de van egy pár alapvetés, ami segíti a döntést az infrapanel és az elektromos kazán között

Mikor válasszak infrapanelt / elektromos fűtőpanelt?

 • Amikor csak kiegészítő, vagy ideiglenes fűtésre van szükségem, akkor jó választás az infrapanel, hiszen abból elég lehet egy-egy darab, vagy hordozható típus, amit bedugok a konnektorba amikor és ahol kell. Ez nem nagy beruházás, és egy-egy db-t rendszerint a hálózat is elbír. Pl. ezen infrapanelek itt találhatóak a webáruházunkban.
 • Szintén az infrapanel a jó választás 3m-nél magasabb beltér esetén, ahol a radiátoros fűtés – legyen az vizes, vagy elektromos – kevéssé célszerű, hiszen a meleg jó része felszorul a plafon alá, ahol az nem hasznosul. Itt a legjobb választás az oldalfalra helyezhető és dönthető sötétsugárzók. Ezek itt láthatóak a webáruházunkban.
 • Ha nincs a lakásban már meglévő vizes fűtésrendszer, akkor olcsóbb infrapaneleket vagy elektromos fűtőpaneleket szerelni és a szobánként elhelyezett termosztátokkal komfortosan szabályozni az infrafűtést, mint a kazán és a fűtési rendszer kialakítása is. Ehhez infrapaneleket és termosztátokat itt talál.

Mikor válasszak elektromos kazánt?

Az elektromos kazán képes a fűtés vizét felmelegíteni és – puffertartály segítségével – a HMV-t (használati meleg vizet) is biztosítani.

Az elektromos kazán alkalmazása tehát feltételezi egy jól kiépített vizes fűtésrendszer meglétét. Az elektromos kazánnal padló- és radiátoros fűtés is egyaránt kiszolgálható.

 • a) helyzet: van a lakásban meglévő vizes fűtésrendszer, valamint a villanybojler vagy átfolyós vízmelegítő biztosítja a HMV-t. Ekkor a meglevő kazán mellé egyszerűen felakasztjuk az elektromos kazánt, összekötjük a vízrendszert, és villamosan is bekötjük azt. Ez gyorsan és a lakás rombolása nélkül biztosítja az átállást.
 • b) helyzet: van a lakásban meglévő vizes fűtésrendszer, és a meglévő kazán biztosítja a HMV-t. Ekkor hasonlóan járunk el, mint fentebb, azzal a különbséggel, hogy a kazán mellé veszünk egy HMV puffertárolót, amit bekötünk a HMV rendszerébe. Így biztosítom a jól szabályozható fűtést, és a puffertartály méretéhez igazítva akár 3-4 helyen is egyszerre a meleg víz vételi lehetőséget.

Általános gondolatok az elektromos fűtéssel kapcsolatban

Meglévő vizes fűtési rendszernél is lehet infrapaneleket alkalmazni, és csak azzal fűteni.

A fenti esetben a tapasztalatunk szerint 3-4 helység felett már olcsóbb az elektromos kazán kiépítése, mint a sok db. infrapaneleké. Az elektromos kazánt felszerelésének munkadíja 1 egység , az infrapaneleké pedig több egység. A megtápláló elektromos vezetéket is az elektromos kazánhoz egyszer, az infrapaneleknél pedig mindhez oda kell vezetni.

Az infrapanel vagy elektromos kazán kiválasztásához kérjen segítséget ezen az e-mail címen: gyevat.bettina@czinege.hu.

Várom érdeklődését!

Üdvözlettel: ifj. Czinege Károly ügyvezető

A korszerű elektromos épületfűtés specialista

A Infrapanelt vegyek vagy elektromos kazánt? nevű blogbejegyzés először az alábbi helyen jelent meg: Infrapanelek, elektromos fűtőpanelek.

]]>
https://infrasugarzo.com/blog/infrapanelt-vegyek-vagy-elektromos-kazant/feed/ 12