Az elektromos fűtés előnyei

CZRC kör alakú infrapanel

CZRC kör alakú infrapanel

Az elektromos fűtés kimondottan jól és könnyedén szabályozható, gyorsan reagál a megváltozott igényekre és beállításokra. Az elektromos fűtés pontosan mérhető, a villanyórán mért villamos fogyasztás általában 99% közeli mértékben, ténylegesen hőenergiában jelenik meg az otthonában. Az elektromos fűtések esetében nincsenek rejtett hőveszteségek, mint pl. a kémény, a bizonytalanul változó kazánhatásfok, stb.

Ha pedig esetleg valami okból nem lenne gáz, attól még villany van, és tud fűteni. Amennyiben viszont esetleg nincs villany, akkor a modernebb elektromos gázfűtők sem működnek.

Valóban drágább árammal fűteni, mint gázzal?

A válasz egyértelműen nem. Miért? Olvassa el, milyen előnyök szólnak az elektromos fűtés mellett!

Egy fűtési rendszerrel kapcsolatban 3-féle költség szokott felmerülni:

 • Beruházási
 • Üzemeltetési
 • Karbantartási

Miért gazdaságos az elektromos fűtés?

1. Alacsony beruházási költség jellemzi

Az elektromos fűtés esetében a beruházási költség jellemzően alacsonyabb, mint bármilyen más fűtési módé, hiszen nincs szükség gáztervre, kémény kialakítására, kazánházra.

2. Alacsony üzemeltetési költség jellemzi

Ha egy pillantást vetünk a jelenlegi uniós árakra, akkor láthatjuk, hogy a villamos áramért már hasonló összeget fizetünk, mint máshol. A gázért ugyan még kevesebbet, de az is egyértelműen látszik, hogy a földgáz ára egyre inkább emelkedik. Ezt bizonyítja a KSH felmérése, ami szerint 2012-ben az Európai Unióban míg a villamos energia ára 5,1% mértékben nőtt, addig a gáz 8,7%-al drágult.

Tehát a közeljövőben is azzal számolhatunk, hogy a villamos energia ára kisebb mértékben növekszik, mint a gázé.

Az elektromos fűtés takarékossága fokozható, mert vezérelt árammal is üzemeltethető, és mint tudjuk, ez jóval olcsóbb.

3. Nincs karbantartási költsége

Mivel az infrafűtéses, vagy hőtárolós rendszer nem igényel karbantartási munkálatokat, a használóját megkíméli az olyan költségektől, mint a más fűtési rendszerek esetében előforduló időszakos felülvizsgálati díj – hőszivattyúk – javíttatás, rendszer légmentesítés, kéménybélelés, kéményfelújítás költségei, vagy éppen mentesül az éves, kötelező kéményseprői ellenőrzés alól.

Hogyan lehet költségmentesen üzemeltetni az elektromos fűtést?

Bármely elektromos fűtési rendszer kitűnően kombinálható napelemekkel. Azaz a napelemek által generált áramot a fűtési hálózatban is felhasználhatja, így az elektromos fűtési rendszer költségmentesen üzemeltethető. Ezáltal az elektromos fűtés nemcsak a leggazdaságosabb, hanem a leginkább környezetkímélő fűtési mód is.

A napelemrendszer beruházási költsége, a jelenlegi energiaárak mellett 7-8 éven belül megtérül. Gondoljon csak bele! Akár már 7 év után mennyi mindenre félreteheti azt a pénzt, amit az elektromos fűtéssel nyerhet.

Az elektromos fűtés bárhova helyezhető

Beltéren a lakás minden helyiségében, akár a falra szerelt infrapanelek segítségével, akár a járólap alá fektetett fűtőszálak segítségével alakíthat ki komfortos, kellemes hőérzetet.

Milyen jó is mezítláb flangálni a lakásban, anélkül, hogy jégcsappá fagyna a lábunk!

De nem csak lakásban nyújthat kiegyensúlyozott meleget az elektromos fűtés, hanem kiépíthető irodákban, éttermekben, sportlétesítményekben, templomban, iskolában, télikertben, ahol szintén hatékonyan működik.

A beltéri infrafűtésnél például nincs semmilyen hőveszteség. A meleg nem veszik el a csövekben, amíg a kazántól a fűtőtestekig eljut, nincs hőközvetítő közeg, ellenben a gázkonvektoros vagy radiátoros központi fűtéssel, ahol az égés során felszabaduló hőmennyiség kisebb-nagyobb része elvész.

Összefoglalva tehát, az elektromos fűtés nyújtotta előnyök:

 • Gazdaságos
 • Bárhova elhelyezhető
 • Egyenletes hőeloszlást biztosít
 • Esztétikus

TEKINTSE MEG A KORSZERŰ ó INFRAPANEL KÍNÁLATUNKAT!

JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

TEKINTSE MEG A KORSZERŰ INFRAPANEL KÍNÁLATUNKAT!

4 hozzászólás a(z) “Az elektromos fűtés előnyei” bejegyzéshez

 1. Mihaly Monika

  Üdvözlöm! Monika vagyok.
  Szeretném megkérdezni, hogy 5 m x 6 m alapterületű és 2,5 m belmagasságú szoba esetén mekkora infrapanelre lenne szükség?
  Mennyibe kerülne a vezeték nélküli termosztáttal együtt?

  Várom válaszukat.

  Köszönettel.

  Válasz
  1. Infrafűtés Szerző

   Kedves Mónika!

   Ahhoz, hogy erre pontos választ adhassunk Önnek, szükségünk van arra az információra is, hogy miből épült a ház, illetve van-e rajta szigetelés?

   Kérem írja meg a kozma.vivien@czinege.hu e-mail címre, és elkészítem Önnek ajánlatát.

   Várom megtisztelő jelentkezését!

   Üdvözlettel:
   Kozma Vivien

   Válasz
 2. Bálint Csilla

  A leírásban egy helyen szerepel, hogy a ‘napkollektorok által generált áram’ – a napkollektor nem termel áramot… Biztos elírás, mert a bekezdésben kétszer a napelem szó szerepel, de mégis, egy ilyen honlapon…

  Válasz
  1. Infrafűtés Szerző

   Kedves Csilla!

   Elnézést kérek!
   Igen, valóban elírás történt, köszönöm, hogy jelezte ezt. Javítottuk hibánkat.

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.