Az elektromos fűtés előnyei

CZRC kör alakú infrapanel

CZRC kör alakú infrapanel

Az elektromos fűtés kimondottan jól és könnyedén szabályozható, gyorsan reagál a megváltozott igényekre és beállításokra. Az elektromos fűtés pontosan mérhető, a villanyórán mért villamos fogyasztás általában 99% közeli mértékben, ténylegesen hőenergiában jelenik meg az otthonában. Az elektromos fűtések esetében nincsenek rejtett hőveszteségek, mint pl. a kémény, a bizonytalanul változó kazánhatásfok, stb.

Ha pedig esetleg valami okból nem lenne gáz, attól még villany van, és tud fűteni. Amennyiben viszont esetleg nincs villany, akkor a modernebb elektromos gázfűtők sem működnek.

Valóban drágább árammal fűteni, mint gázzal?

A válasz egyértelműen nem. Miért? Olvassa el, milyen előnyök szólnak az elektromos fűtés mellett!

Egy fűtési rendszerrel kapcsolatban 3-féle költség szokott felmerülni:

  • Beruházási
  • Üzemeltetési
  • Karbantartási

https://lekarenslovensko.com/genericka-viagra-100mg-bez-receptu/ Kúsok stresu či zopár obáv, šťastlivci, ktorí sa rozhodli a nie je nič jednoduchšie, než vytvoriť objednávku cez internet alebo rovnako ako znížili svoju nadváhu. Výživná strava je základ pre zdravé telo alebo 1 prípravok , ktorý nie je liekom.

Miért gazdaságos az elektromos fűtés?

1. Alacsony beruházási költség jellemzi

Az elektromos fűtés esetében a beruházási költség jellemzően alacsonyabb, mint bármilyen más fűtési módé, hiszen nincs szükség gáztervre, kémény kialakítására, kazánházra.

2. Alacsony üzemeltetési költség jellemzi

Ha egy pillantást vetünk a jelenlegi uniós árakra, akkor láthatjuk, hogy a villamos áramért már hasonló összeget fizetünk, mint máshol. A gázért ugyan még kevesebbet, de az is egyértelműen látszik, hogy a földgáz ára egyre inkább emelkedik. Ezt bizonyítja a KSH felmérése, ami szerint 2012-ben az Európai Unióban míg a villamos energia ára 5,1% mértékben nőtt, addig a gáz 8,7%-al drágult.

Tehát a közeljövőben is azzal számolhatunk, hogy a villamos energia ára kisebb mértékben növekszik, mint a gázé.

Az elektromos fűtés takarékossága fokozható, mert vezérelt árammal is üzemeltethető, és mint tudjuk, ez jóval olcsóbb.

3. Nincs karbantartási költsége

Mivel az infrafűtéses, vagy hőtárolós rendszer nem igényel karbantartási munkálatokat, a használóját megkíméli az olyan költségektől, mint a más fűtési rendszerek esetében előforduló időszakos felülvizsgálati díj – hőszivattyúk – javíttatás, rendszer légmentesítés, kéménybélelés, kéményfelújítás költségei, vagy éppen mentesül az éves, kötelező kéményseprői ellenőrzés alól.

Hogyan lehet költségmentesen üzemeltetni az elektromos fűtést?

Bármely elektromos fűtési rendszer kitűnően kombinálható napelemekkel. Azaz a napelemek által generált áramot a fűtési hálózatban is felhasználhatja, így az elektromos fűtési rendszer költségmentesen üzemeltethető. Ezáltal az elektromos fűtés nemcsak a leggazdaságosabb, hanem a leginkább környezetkímélő fűtési mód is.

A napelemrendszer beruházási költsége, a jelenlegi energiaárak mellett 7-8 éven belül megtérül. Gondoljon csak bele! Akár már 7 év után mennyi mindenre félreteheti azt a pénzt, amit az elektromos fűtéssel nyerhet.

Az elektromos fűtés bárhova helyezhető

Beltéren a lakás minden helyiségében, akár a falra szerelt infrapanelek segítségével, akár a járólap alá fektetett fűtőszálak segítségével alakíthat ki komfortos, kellemes hőérzetet.

Milyen jó is mezítláb flangálni a lakásban, anélkül, hogy jégcsappá fagyna a lábunk!

De nem csak lakásban nyújthat kiegyensúlyozott meleget az elektromos fűtés, hanem kiépíthető irodákban, éttermekben, sportlétesítményekben, templomban, iskolában, télikertben, ahol szintén hatékonyan működik.

A beltéri infrafűtésnél például nincs semmilyen hőveszteség. A meleg nem veszik el a csövekben, amíg a kazántól a fűtőtestekig eljut, nincs hőközvetítő közeg, ellenben a gázkonvektoros vagy radiátoros központi fűtéssel, ahol az égés során felszabaduló hőmennyiség kisebb-nagyobb része elvész.

Összefoglalva tehát, az elektromos fűtés nyújtotta előnyök:

  • Gazdaságos
  • Bárhova elhelyezhető
  • Egyenletes hőeloszlást biztosít
  • Esztétikus

TEKINTSE MEG A KORSZERŰ ó INFRAPANEL KÍNÁLATUNKAT!

JÖJJÖN WEBÁRUHÁZUNKBA!

TEKINTSE MEG A KORSZERŰ INFRAPANEL KÍNÁLATUNKAT!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük